Roston sült kacsamell céklás-szedres bulgur rizottóval

Rizottót nemcsak rizsből készíthetünk, hanem más gabonákból is. Az ősz egyik kedvenc bogyósgyümölcse a szeder, egy kellemes zöldséggel egy újszerű köretet kínálhatunk őszi ételeink mellé.
- Várszegi Zsolt

Hozzávalók
300 g    bulgur                                
300 g    szeder                                  
200 g    cékla                                
0,05 l    RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával                
0,2 l      RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap            
2000 g  kacsamell                                 
80 g      KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Szárnyas húsokhoz                
50 g      KNORR Sülthússzaft alap paszta
Elkészítés

1 Rizottó elkészítése     

RAMA Culinesse Profin megfuttatjuk a megmosott bulgurt, hozzáadjuk a kockára vágott céklát, sózzuk, borsozzuk és folyamatosan alaplével felengedve készre pároljuk. Ha elkészült hozzáadjuk a felezett szedret és dúsítjuk RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.                                                                     

2 Kacsa elő- és elkészítése

Az előkészített kacsa bőrét beirdaljuk. Befűszerezzük KNORR Prémium Szárnyasfűszerrel és levákumozzuk. 58°C-on 30 percig hőkezeljük, majd lehűtjük. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Előírás szerint elkészített KNORR Sülthússzaftból pecsenyelevet készítünk, amihez hozzáadjuk a kacsa kisült zsírját.                                                                                                             

3 Tálalás             

A rizottót formába tesszük, mellé helyezzük a megvágott sült kacsamellet és saját pecsenyelevével körbeöntjük. Tányérra tesszük a ragut, forró sütőtök krémmel és wasabi olajjal dekorálva tálaljuk.

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Várszegi Zsolt, chef - Unilever