Classic Pulled Pork

Hozzávalók
  • Boston butt (tarja + lapocka) - 5kg
  • Rub (fűszerkeverék) - 150g
  • mustár - 80g
  • BBQ szósz - 1000ml


basic rub:
50g barna cukor, 50g tengeri só, 12g fűszerpaprika édes, 2g chili, 10g szárított fokhagyma
Ezen felül lehet hozzáadni ízlés szerint bármit, borókabogyót, őrölt köményt, koriandert, csak az ízlések és a képzelőerő szab határt! :)
Elkészítés
  • a húst kenjük le mustárral, majd hagyjuk pihenni 10 percet
  • addig elkészíthetjük a rub-ot:
  • rub-bal szórjuk meg a már bemustározott húst, a teljes felületen alaposan, ne maradjon ki semmi
  • faszén tüzelésű smoker-ben 115 Celsius fokon süssük, 82 Celsius fok maghőig finom füstfa adagolás mellett (én a gyümölcsösebb fákat szeretem sertés esetén, pl. körte, alma vagy szilva)
  • 82 foknál csomagoljunk - ez egy kritikus pont itt kezdenek igazából a zsírrészek homogénné válni a hússal, majd 93 fokig süssük
  • sütés után thermoboxban pihentessük minimum 4-8 órát, majd szálára tépve szósszal lazítjuk, szendvicsben, coleslaw-val tálaljuk
Termékajánló

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Barczi Péter, chef - The Selection Bistro