Hozzávalók
- Boston butt (tarja + lapocka) - 5kg
- Rub (fűszerkeverék) - 150g
- mustár - 80g
- BBQ szósz - 1000ml
basic rub:
50g barna cukor, 50g tengeri só, 12g fűszerpaprika édes, 2g chili, 10g szárított fokhagyma
Ezen felül lehet hozzáadni ízlés szerint bármit, borókabogyót, őrölt köményt, koriandert, csak az ízlések és a képzelőerő szab határt! :)
Elkészítés
- a húst kenjük le mustárral, majd hagyjuk pihenni 10 percet
- addig elkészíthetjük a rub-ot:
- rub-bal szórjuk meg a már bemustározott húst, a teljes felületen alaposan, ne maradjon ki semmi
- faszén tüzelésű smoker-ben 115 Celsius fokon süssük, 82 Celsius fok maghőig finom füstfa adagolás mellett (én a gyümölcsösebb fákat szeretem sertés esetén, pl. körte, alma vagy szilva)
- 82 foknál csomagoljunk - ez egy kritikus pont itt kezdenek igazából a zsírrészek homogénné válni a hússal, majd 93 fokig süssük
- sütés után thermoboxban pihentessük minimum 4-8 órát, majd szálára tépve szósszal lazítjuk, szendvicsben, coleslaw-val tálaljuk
Termékajánló
Alapanyagok
A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Barczi Péter, chef - The Selection Bistro