Pisztáciás sajttorta

Hozzávalók (12 szelet)
alaphoz:
  • 30 dkg darált keksz
  • 18 dkg vaj
  • fahéj
  • krémhez:
  • 75 dkg mascarpone
  • 25 dkg philadelphia krémsajt
  • 2 ek. liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje
  • 3 db tojás
  • 8 dkg tejföl


Pisztáciás tejkaramella:
  • 20 dkg pisztácia
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • csipet só
Elkészítés
A darált kekszet az olvasztott vajjal és egy csipet fahéjjal gyors mozdulatokkal eldolgozzuk, majd a tortaforma aljába egyenletesen eloszlatva lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

A mascarponét, a philadelphia sajtkrémmel a tejföllel, porcukorral és vaníliával habverővel összekeverjük. A lisztet beleszitálva eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásokat is egyesével beledolgozzuk. A már kihűlt alapra öntjük és 170 fokos sütőben, vízgőz nélkül 60 percig sütjük. Akkor lesz megfelelő az állaga, ha sütés után még remeg a tortánk.

A tejkaramellához a cukrot elkezdjük serpenyőben melegíteni, ne kavarjuk közben, hogy ne kristályosodjon. Ha szépen karamellizálódott, hozzádobjuk a pisztáciát és egy csipet sót. Lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a felkockázott vajat. Egy habverővel elkezdjük kevergetni, majd miután visszatettük a tűzre apránként hozzáöntjük a főzőtejszínt és közben folyamatos kevergetjük tovább ameddig a megfelelő állagot el nem éri.

kattints ide:

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Sziklai Tamás - séf, üzletvezető, Home Field