Kucsmagombás-gesztenyés szarvasragu, sütőtök krémmel

A szelídgesztenye méltán a téli időszak egyik kedvelt csemegéje. Ráadásul gyógyító hatásai, sem elhanyagolhatóak. Ízvilága édeskés, ezért kiválóan használható vadak mártásához vagy akár raguk vagy köretek kiegészítőjeként is.  
- Várszegi Zsolt

Hozzávalók
2000 g    Szarvas lapocka         
200 g      kucsmagomba        
150 g      Gesztenye         
0,5 l        vörösbor        
200 g      vöröshagyma         
20 g        KNORR Primerba Provanszi fűszerkeverék        
100 g      KNORR Demi-glace mártásalap         
3000 g    sütőtök         
50 g        KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő
Elkészítés
1 Ragu készítés    
A finomra vágott vöröshagymát RAMA Culinesse Profin megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a KNORR Provanszi fűszerpasztát.
Folyamatosan zsírjára pirítjuk, vörösborral és vízzel felengedjük, és hozzáadjuk az egész gesztenyét.
Amikor a hús megpuhult rátesszük a kucsmagombát, vízzel elkevert KNORR Demi-Glace mártással besűrítjük, jól kiforraljuk.
Ha szükséges a folyadék mennyiséget pótoljuk.
            
2 Tök krém
A kockára vágott tisztított sütőtököt cukorral ízesített vízben puhára főzzük.
Thermomixerben pürésítjük, KNORR Kukoricakeményítővel besűrítjük.
            
3 Tálalás    
Tányérra tesszük a ragut, forró sütőtök krémmel és wasabi olajjal dekorálva tálaljuk.

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Várszegi Zsolt, chef - Unilever