A szelídgesztenye méltán a téli időszak egyik kedvelt csemegéje. Ráadásul gyógyító hatásai, sem elhanyagolhatóak. Ízvilága édeskés, ezért kiválóan használható vadak mártásához vagy akár raguk vagy köretek kiegészítőjeként is.
- Várszegi Zsolt
Hozzávalók
2000 g Szarvas lapocka
200 g kucsmagomba
150 g Gesztenye
0,5 l vörösbor
200 g vöröshagyma
20 g KNORR Primerba Provanszi fűszerkeverék
100 g KNORR Demi-glace mártásalap
3000 g sütőtök
50 g KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő
200 g kucsmagomba
150 g Gesztenye
0,5 l vörösbor
200 g vöröshagyma
20 g KNORR Primerba Provanszi fűszerkeverék
100 g KNORR Demi-glace mártásalap
3000 g sütőtök
50 g KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő
Elkészítés
1 Ragu készítés
A finomra vágott vöröshagymát RAMA Culinesse Profin megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a KNORR Provanszi fűszerpasztát.
Folyamatosan zsírjára pirítjuk, vörösborral és vízzel felengedjük, és hozzáadjuk az egész gesztenyét.
Amikor a hús megpuhult rátesszük a kucsmagombát, vízzel elkevert KNORR Demi-Glace mártással besűrítjük, jól kiforraljuk.
Ha szükséges a folyadék mennyiséget pótoljuk.
2 Tök krém
A kockára vágott tisztított sütőtököt cukorral ízesített vízben puhára főzzük.
Thermomixerben pürésítjük, KNORR Kukoricakeményítővel besűrítjük.
3 Tálalás
Tányérra tesszük a ragut, forró sütőtök krémmel és wasabi olajjal dekorálva tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát RAMA Culinesse Profin megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a KNORR Provanszi fűszerpasztát.
Folyamatosan zsírjára pirítjuk, vörösborral és vízzel felengedjük, és hozzáadjuk az egész gesztenyét.
Amikor a hús megpuhult rátesszük a kucsmagombát, vízzel elkevert KNORR Demi-Glace mártással besűrítjük, jól kiforraljuk.
Ha szükséges a folyadék mennyiséget pótoljuk.
2 Tök krém
A kockára vágott tisztított sütőtököt cukorral ízesített vízben puhára főzzük.
Thermomixerben pürésítjük, KNORR Kukoricakeményítővel besűrítjük.
3 Tálalás
Tányérra tesszük a ragut, forró sütőtök krémmel és wasabi olajjal dekorálva tálaljuk.
Alapanyagok
A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Várszegi Zsolt, chef - Unilever