Jamon Serrano Premium Burger

Hozzávalók

20 dkg-os Angus húspogácsa

6 dkg Jamon Serrano sonka, ropogósra sütve

1 cikk sárgadinnye grillezve, félbevágva

3 dkg saláta mix

1 evőkanál házi szósz (titkos recept)

1 db 110 g-os házi burger zsemle

Elkészítés

Az Angus húspogácsát 200 fokos rostlapon oldalanként 4-4 percig sütöm, így kapok egy tökéletes médium húspogácsát. Közben a Serrano sonkát is ropogósra sütöm. A sárgadinnyét is grillezem, oldalanként kb. 2 percet, de ügyelve, hogy ne égjen meg.

Ha a húspogácsa megsült, 150 fokon pihentetjük egy percet, amíg pihen, a tetejére helyezem a grillezett sárgadinnyét és a ropogós Serrano sonkát. A pihentetés fontos, mert a hús még a felesleges nedveket kiadja és a csökkent hőfok miatt omlóssá válik.

Nagyon fontos a pontos időzítés. Ha csak 1perccel tovább van a hús a rostlapon, már elkezd száradni. A burger zsemlét is megpirítom a grill lapon, ügyelve arra, hogy egyszerre készüljön el a húspogácsával.

A pirított zsemle alját megkenem a házi szószunkkal, erre helyezem a válogatott salátamixet, a tetejére a húspogácsa érkezik a sonkával és a dinnyével. A zsemle tetejét ráteszem és kész is a Jamon Serrano burger. Sült édesburgonya hasábokkal tálalom.

Sokan kérdezik, miért a saláta van alul.

A húspogácsa még enged egy kis szaftot az összerakásnál, így a saláta felfogja és megtartja az értékes szaftot, emellett a szafttól kap egy kiváló ízt, hiába forró a hús, a saláta roppanós marad.

A roppanós állag megtartása érdekében kell gyorsan, precízen készíteni. Az ízorgia garantált, hiszen a 10 hónapig érlelt Serrano sonka igen gazdag ízekkel rendelkezik, erre érkezik a finoman karamellizált sárgadinnye.

A kicsit kesernyés saláta, az omlós Angus marhahúspogácsa, a roppanós Serrano sonka, az édeskés sárgadinnye és a házi szósz, egy harapásban, mindent visz!

Jó étvágyat kívánok hozzá ?!

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Pálos-Boros Tamás, chef - Bajor Burger és Söröző