Csáky Rostélyos

Hozzávalók 6 személyre
  • 800g szelet rostélyos (marhahátszín)
  • 4 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl csontlé
  • 1 kanál liszt
  • pirospaprika
Elkészítés

A hagymából, a paradicsomból, a paprikából és a tojásból lecsót csinálunk, azaz felkockázzuk a hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a szeletelt paprikát, majd összefőzzük. Végül belekeverjük a tojásokat.

A húst kicsontozzuk, lehártyázzuk és klopfoljuk, aztán megsózzuk, és ráöntjük a lecsót, a széleit felhajtjuk és összetekerjük, összetűzzük hústűvel.

Forró zsírban mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, pirospaprikát szórunk rá, csontlevet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk.

Ahogy a hús megpuhul, zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, hozzáadjuk a tejfölt, és még pár percig forraljuk úgy, hogy végül a mártás közepesen sűrűvé váljon.

A hústűket kiszedjük, felszeleteljük a húst, és tálaláskor ráöntjük a hússzeletekre a mártást. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Termékajánló

Alapanyagok

A receptben található összes alapanyag megtalálható webáruházunkban, csupán egy kattintásra Öntől!
Forrás: Pikács Árpád, chef - Flight Catering