Hozzávalók 6 személyre
- 800g szelet rostélyos (marhahátszín)
- 4 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 4 db tojás
- 2 db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl csontlé
- 1 kanál liszt
- pirospaprika
- só
Elkészítés
A hagymából, a paradicsomból, a paprikából és a tojásból lecsót csinálunk, azaz felkockázzuk a hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a szeletelt paprikát, majd összefőzzük. Végül belekeverjük a tojásokat.
A húst kicsontozzuk, lehártyázzuk és klopfoljuk, aztán megsózzuk, és ráöntjük a lecsót, a széleit felhajtjuk és összetekerjük, összetűzzük hústűvel.
Forró zsírban mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, pirospaprikát szórunk rá, csontlevet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk.
Ahogy a hús megpuhul, zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, hozzáadjuk a tejfölt, és még pár percig forraljuk úgy, hogy végül a mártás közepesen sűrűvé váljon.
A hústűket kiszedjük, felszeleteljük a húst, és tálaláskor ráöntjük a hússzeletekre a mártást. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.