Beszélgetés Kovács Zoltán kollégánkkal

Kovács Zoltán, nagykereskedelmi értékesítő

Hogyan kerültél a Gasztro Prémium csapatába? Milyen feladatköröket látsz el?

2016. november 7-én fúzió eredményeképp kerültem a céghez. A nagykereskedelemi értékesítésért vagyok felelős, Nagykanizsától Nyíregyházáig, Szegedtől Sopronig. Az egész országot behálózó értékesítést intézem, ügyintézek, 2 db 26 tonnás és 1 db 12 tonnás teherautóra szervezem az értékesített termékek logisztikáját.

Mit szeretsz a munkádban?

Az egészet. Lassan 15 éve foglalkozom nagykereskedelmi értékesítéssel, korábban 2 húsüzemben dolgoztam. Ebben érzem otthon magam. Elképzelni sem tudom, hogy mással foglalkozzak.

Mit nem szeretsz a munkádban?

Nincs olyan, amit nem szeretek benne. Esetleg olyat tudnék mondani, amit más nehezményezne.  Hajnali 4-5-től este 10-ig folyamatosan be vagyok kapcsolva. De lassan 20 éve ezt csinálom, nekem nem gond, nem érzem nehézségnek.

Hogy látod a cég jövőjét? Mik a tervek?

A nagykereskedelem tekintetében a már meglévő termékportfóliót tervezem bővíteni a már meglévő partnereknél, például a lepény és pékvonal bővítésével, a meglévő partnerek 100%-os kiszolgálása mellett. Új viszonteladókkal is tervezem felvenni a kapcsolatot.

Kicsit kanyarodjunk el a munkától. Hogyan telik egy átlagos napod?

Reggel 5-kor kelek, de sokszor már 4:30-kor. 3 cigi és 2 kávé után kész vagyok az indulásra ?. Még otthonról ellenőrzöm a hajnalban fuvarban lévő sofőröket. 7-kor már Vecsésen a cégnél vagyok.

A nap folyamán a túratervnek megfelelően hívom a partnereket vagy már ők hívnak, adnak le rendelést email-en, telefonon. Az esetleges vidéki újonnan regisztrálókkal felveszem a kapcsolatot. A délután folyamán felkészülök másnapra és a raktár komissiózza a nagytételű kiszállításokat. Összeállítom másnapra a túra, rakodási és pakolási tervet.

5-kor haza indulok, fél 6kor hazaérek. A párom nagy színház és koncertfogyasztó, egy hónapban 2-3-szor eljutunk színházba vagy koncertre.

A művelődés mellett, mivel töltöd még a szabadidődet?

A sport központi helyet foglal el az életemben, mind nézőként, mind játékosként. 40 évig fociztam, játszottam MB2-ben és MB1-ben is.

Télen szeretünk wellness-ezni, szaunázni és az NFL meccseit követem a tévében.  Nyáron a hazai amerikai fociligának a meccseit nézem élőben.

Legjobb utazási élményed?

Skócia. Gyönyörű ország. Velencét és a horvát tengerpartot is imádom.

 

Mesélj kérlek a családodról!

Két fiam van, 26 és 24 évesek. Bence, 26, Oxfordban a Sainsbury’s alkalmazottja, customer and trading manager. Dani, 24, a Stirling University-n Sport Studies-t tanul. Amerikai fociznak, mindketten magyar válogatottak, Bence felnőtt válogatott tag, Dani a 2020-ban Fehérváron megrendezendő egyetemi amerikai kerettag. Bence kétszeres, Dani egyszeres angol egyetemi bajnok a British Universities and Colleges Sport Premier ligában. A kedvesem, Ágnes, a 18. kerületi általános iskolában tanárnő, a kisfia a 23 éves Gergő.

Nagyon jó érzés látni ahogyan a fiaim, illetve Ági fia, hogyan fejlődnek, jutnak egyről a kettőre és mindegyik megállja a helyét a világban. Bár az enyémek messze vannak, de hetente többször beszélünk skype-on.

Mit üzensz a fiatalabb generációknak?

A kemény munka és élethosszig tartó tanulás meghozza a gyümölcsét. Másrészt, a család, a párunk és a gyerekek, ugyanolyan fontosak, mint a munka.


Radnai Dea