Beszélgetés Kaszai Márk kollégánkkal

Márkó, raktárvezető

teljes neved: Kaszai Márk

életkorod: 27 (1991.10.27)

korábbi munkahelyek:  

Mindig is raktárosként dolgoztam, vidékről származom, ahol jellemzőbb a kétkezi munka így teljes mértékben a szorgalom és a fizikai munka szellemében nőttem fel.

 

Pár hónapja raktárvezetővé neveztek ki. Először is gratulálunk! Mik a mostani pozíciód előnyei? És nehézségei?

Először is köszönöm szépen! ? Hálás vagyok, hogy a GP-LK Gasztro Prémium Kft. egy olyan munkahely, ahol lehetőséget adnak a feljebb jutásra. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek nehézségek, mert mindenhol vannak, az életben is. Nehézség a felelősség, mert már nem csak a saját munkám precizitására és pontosságára kell odafigyelnem, hanem a csapatom tagjaiért is felelős vagyok. Ez esetben ez a nehézség egyben előny is. Nagyon szeretem a munkámat és jól eső érzés, mikor ez a felelősség megtérül és a megoldásaim által és azzal, hogy próbálok a legjobb vezetővé válni, van kire felnézniük, ha szabad így megfogalmaznom.

 

Mennyire fontos szerinted jó csapatot kovácsolni a raktárban dolgozó munkatársainkból? Te hogyan építesz csapatot?

A csapatmunka nagyon fontos, ebből következik a megfelelő kommunikáció. Azt gondolom, hogy van különbség főnök és vezető között. Én vezető próbálok lenni. Viszont, ami elengedhetetlen, hogy nem csak a raktárban legyünk egy csapat, hanem az egész cégben. Szerencsére a többi részleggel is remekül működünk együtt és mosollyal kedveskedünk egymásnak reggelente, így megalapozva a munkakezdést.

Vezetőként kerültél már nagy kihívást jelentő helyzetbe? Akár szakmailag, akár az embereid vezetése során?

Bármely olyan pozíció, ahol felelős vagy valakiért biztos, hogy tartogat nem várt meglepetéseket. Nekünk az a dolgunk, hogy ezeknek a meglepetéseknek pozitív kimenetele legyen. Mind a mi részünkről, mind a partnereink szemszögéből, hiszen a célunk az, hogy elégedettek legyenek ügyfeleink! Jelenleg országosan nagy a munkaerőhiány, így fontosnak tartom, hogy a csapatom tagjai is bizalommal forduljanak hozzám bármely kihívással kell szembenéznünk is.

 

Milyen változásokat tervezünk a raktárakra vonatkozóan?

Ahogyan fejlődünk és próbálunk egyre sokszínűbb árukészlettel felkelteni meglévő és újonnan jelentkező partnereink figyelmét, úgy ehhez mérten a raktár is igyekszik folyamatosan naprakész tárolást biztosítani. 

 

Hogy telik egy átlagos napod?

Változatosak a napjaim, semmiképp nem mondanám átlagosnak. Mivel 3 műszakban működik a raktár így nem napra, hanem percre pontosnak kell lennem. Reggel 7-kor felkelek, felöltözök majd útnak indulok. Szerencsére nem kell messzire mennem, mert 5 percre lakom Vecsésen, így ennek köszönhetően bármely probléma esetén rendelkezésre állok. Napindításként a délelőttös műszakvezetővel egyeztetem, hogyan zajlott az árukiadás. Az áruátvétellel folytatom a beérkezések menetét. Körbe nézek a raktárban, hogy minden a helyén legyen. Napközben nagyon sokszor telefonhívásokat bonyolítok le. Egyeztetek a készletgazdákkal, fuvarszervezőkkel, irodistákkal. Figyelemmel kísérem délután a komissiózok munkáját. Napzárásképpen újra ellenőrzöm a raktárat és egyeztetek az éjszakás műszakvezetővel.

Sportolni van időd? Ha igen, mit?

Gyermekkoromban nagy álmom volt, hogy profi futballista legyek, de sajnos az élet más vizekre sodort. Sok szabadidőmet a munka tölti ki, de ez így van jól, mert már a munkám lett a hobbim. Kikapcsolódásként az ujjaimmal futballozom a játékkonzolon.

Te szoktál főzni?

Mielőtt megismertem a páromat, én voltam a háziasszony, egyedül éltem, így mindig főztem és nagyon szeretek is. Már csak ritkán, kedveskedésképpen, lepem meg a párom a főztömmel.

Van kedvenc éttermed? Mi a kedvenc ételed?

Nem tudnék egy éttermet sem a kedvencemnek nevezni. Nagyon szeretem a hasamat, így elég sűrűn megkívánunk valami különlegességet. Minden étteremnek megvan a specialitása, szerencsére kész vagyok bármely étlap végig kóstolására.

Mi a legjobb utazási élményed?

Ahogy már említettem vidékről származom, így amint lehetőségünk van hazautazni Csorvásra, a családomhoz, megtesszük és ez mindig nagyon jó érzéssel tölt el. Mégis a felejthetetlen élményeim közé tartozik mikor gyermekkoromban édesapám munkájából adódóan kamionnal járta az országokat és magával vitt Horvátországba és Olaszországba. Szép emlék számomra mikor részt vettünk Csehországban a nemzetközi futball kupán az általános iskolai focicsapatommal. A párommal ritkán jutunk el ugyan kirándulni a munkánkból adódóan, de ha lehetőségünk és időnk engedi, egy jó wellness hétvége kikapcsoló tud lenni.

Miért vagy hálás?

Hálás vagyok mindenért. Olyan vagyok, aki minden apróságnak nagyon tud örülni. Hálás vagyok a családomnak, az édesapámnak, a páromnak és családjának. Hálás vagyok a ,,kisfiamért”, akit Mex-nek hívnak és a legédesebb franciabulldog a világon, mindig jobb kedvem lesz tőle. Hálás vagyok a múltamért, mert nem lennék ma az, aki vagyok. Hálás vagyok a cégnek, hogy lehetőséget adott, hitt és bízott bennem.

Ki inspirál?

A párom. Hogy is van a mondás? Minden sikeres férfi mögött áll egy okos nő?

Viccet félretéve. A jövő motivál, hogy megállapodjak és megadjak mindent a családomnak. Saját magam, hogy minden nap jobb legyek, mint aki tegnap voltam.

Mit üzensz a fiatalabb generációknak?

A sok munka meghozza a gyümölcsét. Fejlesszétek magatokat , akarjatok jobbak lenni és sikeresek és soha ne elégedjetek meg azzal ami ,,most” van.

Én pedig hálás vagyok, hogy megosztottad ezeket a gondolatokat velünk, köszönöm szépen, és kívánom, hogy minden terved úgy alakuljon, ahogy most elmesélted nekünk.

Köszönöm az interjút.

Radnai Dea