Beszélgetés Simonovics Károly (31) kollégánkkal

karcsi
Hogyan kerültél a Gasztro Prémium csapatába?
2018 szeptemberétől vagyok a cégnél, éppen munkát kerestem és egy kedves barátom, aki már régebb óta cégnél dolgozott, ajánlotta a lehetőséget. Tetszett, hogy közel van a a lakhelyemhez, így pont kapóra jött a lehetőség.

Korábban hol tanultál és dolgoztál?
Vendéglátós iskolában tanultam, ahol szakács végzettséget szereztem. Emlékszem, hogy 11 évesen csodálattal bámultam Jamie Oliver főzőműsorát a TV-ben és az ő hatására határoztam el, hogy én is szakács leszek. A realitás persze teljesen más volt, és a magyar vendéglátós szakma hamar elvette a lelkesedésem.

Nálunk sofőrként dolgozol. Mit szeretsz a munkádban?
Szeretem, hogy sok nagyszerű emberrel találkozom és hihetetlenül izgalmas látni, akár beszéljünk egy kis kifőzdéről vagy akár egy több csillagos étteremről, hogy ugyanolyan elhivatottsággal állnak a gasztronómiához és a vendégeikhez.
Mit nem szeretsz a munkádban?
A korai kelést! :D Fél 6-kor kelek mindennap.
De a viccet félretéve a legrosszabb, hogy mi vagyunk úgymond a cég arca és bármilyen apró hibát vét valaki (és nem a sofőr) mi kapjuk először a szemrehányást. De ezzel sincsen semmi baj, ezt meg kell tanulni kezelni.

Miért szeretsz a Gasztro Prémiumnál dolgozni?
Számomra meglepetés volt, hogy egy ekkora cégnél tud ennyire családias lenni a légkör és tud ennyi egyéniség egy helyen dolgozni. Engem ez fogott meg a legjobban. Sok barátot szereztem innen, gyerekkori barátaim is dolgoznak itt.

Miben szeretnél fejlődni?
Szerintem minden téren van hova fejlődnöm. :) Remélem idővel nagyobb kihívások elé is nézhetek.

Mivel töltöd a szabadidőd?
A barátaim nagyon fontos részei az életemnek, velük szeretek minél több időt eltölteni. Na meg persze a foci! A céges focicsapatunkban is benne vagyok. (szerk.: Cégek Ligája 2018 őszi bajnokság)

Mik a hosszútávú céljaid? Hol látod magad 5, illetve 10 év múlva?
Tapasztalat és folyamatos fejlődés útján szeretnék minél magasabb pozícióba jutni a területemen. Ahogy a cégünk növekszik, ezzel párhuzamos látom magamat is előrébb lépni a karrieremben. A Pest megyén kívüli, illetve külföldi terjeszkedésünk kapcsán lehetőség nyílhat, hogy valamelyik terület fuvarszervezői posztját töltsem majd be és ez nagyon inspiráló számomra, ahogy a mostani, szinte apró, de annál fontosabb lépcsőfokról egyre feljebb léphetek.  

Radnai Dea
karcsi