marvanymenyasszony

cím: 1052 Budapest, Régiposta u. 4.
nyitvatartás: H-V 10.00-23.00-ig

Tamás
Sziklai Tamás - séf, üzletvezető
 


 

Home Field

1978-ban nyitotta meg kapuit az akkor még Gösser söröző néven ismert pub a belváros szívében. A Váci utca közvetlen szomszédságában található és az elsők között szerepelt, ahol külföldi söröket is kóstolhattak a vendégek.


Sziklai Tamás, 32 Séf, Üzletvezető

Gasztro pub, élő zenével, a Váci utca egyik legjobb gulyáslevesével, hazai kézműves sörökkel, mindezt egy profi vízilabdázótól.

Hogy jön össze ez a sokszínűség?
Három éve működünk Home Field Gastro Pub név alatt, én 2018. októberében vettem át a pub irányítását. Azt szeretném, hogy az emberek az ételek minősége és ízvilága miatt emlékezzenek ránk és ne a „kocsma” feelinget lássák a helyben, habár a berendezés és a sok sportközvetítés alapján inkább ez a betérő vendégek első benyomása. Minden péntek és szombat este élőzene van, rock vagy akusztikus, visszatérő fellépőkkel dolgozunk. Az élőzene, a kézműves sörök kínálata romkocsmás jelleggel bír, gasztronómiailag inkább bisztró vagyunk.

A falon vízilabdás fotók is vannak, feltételezem, hogy nem véletlenül.
25 éve vízilabdázom, a mai napig amikor tehetem hétköznaponként ugrom a medencébe és vasárnaponként bajnoki mérkőzést játszom. Bejövök munkába, elszaladok edzésre, majd vissza dolgozni, attól függően, hogy milyen nap van.

Croque monsieur és Croque madame. Néhány szemelvény az étlapról. Francia kötődés?
21-től 23 éves koromig Franciaországban éltem hivatásos vízilabdázóként. A gasztronómia megismerésének szeretetét is ennek az időszakomnak köszönhetem. Itt kezdtem el főzni, először csak magamnak, később a barátaimnak is. Ott a vasárnapi családi ebédek déltől este 8-ig tartanak, finom borokkal. A franciák sajnos jobban tisztelik az ételt és étkezéseket, mint mi. Sokszor a vasárnapi ebédet is letudjuk egy óra alatt. Náluk az étel és az étkezés egy különleges életérzés, csak az olaszoknál láttam még hasonlót.

Hogy jutottál a Home Field-ig?
A francia évek után az akkori edzőm ismertsége révén, megismertem Serényi Zsoltot és az ő segítségének is köszönhetően az Arany Kaviárban voltam tanuló. Fél éves tapasztalattal már a Gourmet fesztiválon volt szerencsém főzni. Utána a Kuglóf Bisztróba kerültem 1 évre, majd Belgiumba vezetett az utam, ahol nagyon sokat tudtam tanulni 2 év alatt. Négy és fél éve dolgozom itt és a kezdetek kezdetén általam alakult ki a konyha is. Mindig is két terület volt, ami érdekelt, a sport mellett természetesen, ez a reklámszakma és a főzés volt. Végül, a gasztronómia irányába dőlt a mérleg. Úgy gondolom, jó döntés volt.
A falon három tematika van, sportolókról fotók, színészekről és zenészekről. Az étlapon burgerek, angol reggeli, magyaros ételek. Jó minőségű whiskey-k, barna és IPA sörök. Mi a különlegességetek?
Családias, pici hely vagyunk, jó sörrel, kiemelkedően jó ételekkel. Van olyan visszatérő külföldi vendégünk, aki félévente, évente egyszer jár Budapesten és minden alkalommal betér hozzánk, hogy ugyanazt az ételt fogyassza, amit már egyszer megkóstolt nálunk. Több ilyen vendégünk van, ezek nagyon jó érzések. A hazai vendégektől gyakori visszajelzés, hogy bekiabálnak a konyhára, mennyire „ ... jó a gulyás!”

Most, hogy saját kézbe vetted az üzletvezetést, miket szeretnél fejleszteni?
Az étlapunkat szeretnénk rövidíteni, de egyelőre egyik ételünket sem volt szívünk kihúzni róla. Rendszeresen próbálkozom exkluzívabb ételek bevezetésével a séf ajánlatában, vagy akár az új étlapon, de sajnos még mindig nem vagyunk olyan hely, ami ezt talán „elbírná”. Néha meglepődnek a vendégek, hogy nálunk egy szimpla tatár beefsteak-et is kiváló ízvilággal fogyaszthatnak.

Ugyanakkor vannak olyan ételek az étlapon, melyek miatt kifejezetten eljönnek hozzátok.
Így van. A facebook-on van egy ázsiai csoport, ahol elsők vagyunk a magyar ételek ranglistáján és bármikor ázsiai vendég tér be hozzánk, ő biztosan gulyáslevest, paprikás csirkét vagy csülkös bablevest kér, amiket egyébként maga ez a fórum is kitüntetve ajánl.
Hogy viseled a szakmával járó áldozatokat?
Számomra nem áldozat, hogy alig van szabadidőm, mert azzal töltöm, amit nagyon szeretek, főzök. Csak nagy odaadással lehet csinálni ezt a szakmát, másképp nem fog sikerülni. Én kötődök azokhoz a dolgokhoz, miket szeretek. A sport gyerekkorom óta része az életemnek.  Ha nyaralni megyek pár nap után már hiányzik a főzés. Már a kezdetek kezdetén is az volt az álmom, hogy legyen egy saját helyem, és vannak további céljaim, mert soha nem elég számomra a jelen. Mint ahogy a sportban, a gasztronómiában is azzal akarok kitűnni, hogy lettem valaki.

Radnai Dea