meat-on-fire

Étterem bemutató

Budapest szívében, az Andrássy út mellett, a Liszt Ferenc tér 10. szám alatt.
Valóban autentikus BBQ-éttermet nyitni a belvárosban több szempontból is kockázatos vállalkozás. Rengeteg, önmagát a barbeque-kultúra zászlóvivőjeként aposztrofáló étterem verseng a vendégek kegyeiért, és ahhoz, hogy valaki kiemelkedhessen a fősodorból, nincs más lehetősége, csak a csillagok (de főleg a többi barbeque-étterem) fölé lőni. A Meat on Fire nem titkolt célja pedig pontosan ez. Fiatal, de ambiciózus projekt Budapest szívében, a Liszt Ferenc téren, friss és lelkes leány- és legénységgel, azért, hogy a nagyközönség is felfedezhesse, hogy a rántott húson kívül is tudnak jó húsételeket készíteni kis hazánkban.
Sajátos filozófiájuknak alapja, hogy az ízlelés élménye nem csak a felszolgált ételtől, de a környezettől és a felszolgálótól is függ – a város zaja és a madárcsicsergés a háttérben épp úgy része a „Meat on Fire élménynek”, mint az executive séf, Szabó Feri, akit azért gyakran látni a konyhán kívül, a vendégek között is.

Egyértelmű: a Meat on Fire nem csupán étterem, hanem közösség is, egy kis mikrokozmosz a Liszt Ferenc Téren.

Kívülről befelé haladva, a hangulatos teraszhelységen túl egy nagyon tágas, modern hatású beltér tárul a szemünk elé. A plafonról elegáns csillárok lógnak, a bárpult mögül huncut, mégis udvarias mosollyal csalogat a bartender.

A tér másik végéből kikerülhetetlenül vonzza a szemet a Meat on Fire látványkonyhája, illetve a Dry Ager hűtő, melyből az akár hetek-hónapok óta érlelt húskülönlegességek kacsintanak vissza ránk.
A Dry Ageren túl találjuk a Meat on Fire igazi ékkövét, a konyhát, ahol a faszén fölött mindenki szeme láttára barátságosan sercegnek a húsok, a kemencében pedig éppen varázslat történik. A húsok között, melyek nagyrészt magyar gazdáktól érkeznek, szép számmal találhatunk külföldi húskülönlegességeket is. Bár vallják, hogy a legjobb BBQ-fűszer maga a füst - melyről minden esetben prémium faszén gondoskodik, - különleges, házi fűszerkeverékekkel és barbeque-szósszal hívják életre a húsételeket.
A Meat on Fire azonban nem csak étterem. Kiváló bel- és kültéri adottságainál fogva tökéletesen alkalmas a legkülönbözőbb rendezvények lebonyolítására. Minikonferenciák, borvacsorák, céges rendezvények és legénybúcsúk is otthonra lelhetnek a Meat on Fire falai között.
Ha a Liszt Ferenc tér egy gasztronómiai ékszerdoboz, a Meat on Fire mindenképpen méltó helyet talált magának. Prémium barbeque és grill, a belváros szívében. Érdemes őket kipróbálni!