marvanymenyasszony

Étterem bemutató

"Budapest legrégibb étterme."

Egy kis történelem

A Márvány utca híres vendéglőjét a Krisztinaváros egyik legnépszerűbb szórakozó helyeként tartották számon. Az idők során sok jeles vendég megfordult, köztük a "legnagyobb magyarként" ismert Gróf Széchenyi István és kedvese Seilern-Anspang Crescence grófnő, akik 1836. február 4-én a krisztinavárosi templomban keltek egybe és onnan a Márványmenyasszony Étterembe mentek az esküvői mulatságra.

Kiemelhető érdekesség, hogy 1870-ben a Márvány utca, Éttermünkről kapta a nevét. Az 1920-1930-as években gyakran itt vacsoráztak a Budai Színkör művészei, Honthy Hanna és kollégái, gyakran volt vendég Móricz Zsigmond és Kosztolányi Dezső is.
A Márványmenyasszony Étterem, nem csak étterem, hanem rendezvényház is. Kapacitása lehetővé teszi, hogy az A’ la carte illetve a rendezvények mellett, csoportokat is fogadjon.

Kerthelyiség

Belépéskor a Márványmenyasszony kicsinyített teljes alakos szobra köszönti a vendégeket. Tovább haladva hatalmas, hangulatos gesztenyefákkal árnyékolt kerthelyiséghez érkezik, amely 230 férőhelyes.

A tavaszi és nyári időszakban a színpadnak köszönhetően a cigányzenés és folklór estek kiköltöznek a szabad ég alá. A romantikus hangulatról pedig a felfüggesztett fényfűzérek gondoskodnak.

Étterem

Kerthelységből nyílik az Étterem, mely 120 fő befogadására alkalmas, ahol a magyar kultúrát kedvelő vendégeinknek és a külföldi látogatók részére folklór programmal (néptánc, ének) összekötött vacsora estéket tartunk minden évszakban.

„Művésztanya”

A felső szinten található az 50 fős „művésztanya” ahol megtekinthető egy faragott plafonig érő körző, valamint a Grill teraszunk, ami a művész teremből nyílik, esetleg a kerthelyiségünkből egy lépcsőn keresztül juthatunk fel. Sajátossága az Étteremnek az Ódón borospince, ahol 100 Fő kényelmesen helyet tud foglalni. Az egyik legnépszerűbb Termünk a reneszánsz stílusú különtermünk, mely a Krisztina nevet viseli. Céges rendezvények, szülinapok, továbbképzések, előadások és sokszor esküvők helyszínéül szolgál. 3 részre osztható: Nagy része 30 a kicsi része 16 és az Ovál terem, ami 8 fő férőhelyes.  

Tavaszi és nyári időszakban a legkedveltebb helyszín mind esküvői tekintetben mind a cigányzenés illetve folklór programos estéket illetően. Esténként pedig a romantikus hangulatról a felfüggesztett fényfűzéreink gondoskodnak.